Hur???

SNART FRI Mats Alm kommer med största sannolikhet att vara ute ur häktat innan sommaren är över. ”Det är game, set och match åt Mats Alm”, säger kriminologen Leif GW Persson.
Foto: HENRIC LINDSTEN

”Det är bara
att gratulera”

Mats Alm.
Mats Alm.
Linda Chen försvann 2 augusti 2009, en vecka innan hon  skull
Linda Chen försvann 2 augusti 2009, en vecka innan hon skulle gifta sig med Mats Alm. Den 18 september hittas hon död.
Foto: PRIVAT

Mats Alm, 35, kommer med största sannolikhet att vara en fri man innan sommaren är över.

Och bland det första han kan göra är att plocka ut en miljon i livförsäkring på sin döda fästmö – om inte försäkringsbolaget blockar.

– Han kommer ha mer pengar än han haft i hela sitt liv, säger kriminologen Leif GW Persson, 65.

I tre veckor har psykiatriker och experter på Huddinge rättspsyk utrett den misstänkte mördaren Mats Alm.

”Släpps på dagen”

Det gick snabbare än väntat. Nu, en vecka före utsatt tid, är den rättspsykiatriska undersökningen klar – och den visar att Mats Alm inte lider av en allvarlig psykisk störning. Det innebär att han inte kommer att dömas till vård vid en fällande dom i tingsrätten.

– Allt talar för att han kommer att bli frikänd för mord och bara dömas för 15 till 16 månaders fängelse för brott mot griftefriden. Om några veckor, när domen vinner laga kraft, har han suttit ett år i häkte. Med avräkning innebär det att han förmodligen kommer att släppas på dagen, säger professorn och kriminologen Leif GW Persson.

”Ska inte lyckas”

Han kallar det ”game, set och match” åt Mats Alm.

– Ja, han lyckas ju med något som man inte ska lyckas med. Det som återstår är ju att få ut pengarna på livförsäkringen, vilket han har en hygglig chans att få.

Det enda som kan hindra det, menar kriminologen, är om försäkringsbolaget lyckas hävda att Mats Alm genom att försöka elda upp Linda Chens kropp har försvårat mordutredningen. Eller om åklagaren överklagar domen.

– Men det där är komplicerad försäkringsjuridik. Och jag har svårt att se att åklagaren skulle överklaga. Hovrätten är ju än mer noggranna än tingsrätten och det finns mycket lite bevisning.

”Bara att gratulera”

Leif GW Persson tillägger att Mats Alm dessutom är inskriven i Linda Chens testamente.

– Det innebär att han ärver hennes lägenhet som väl är värd 600 000 kronor, minus den halva som går till hennes sons laglott. Han kommer ha mer pengar än han haft i hela sitt liv. Det är väl bara att gratulera Mats Alm och hans advokat Peter Althin. En mycket sorglig historia, säger Leif GW Persson.


Sommar <3




Födelsedags paartyy



Hade ju fest hos mig igår, för vännerna eftersom man fyller 20 imorgon!:) Blev krogbesök och en väldigt sen kväll. Men tack så mycket för en lyckad kväll! <3

Hej hej!:)

Varit fint väder idag med, älskar sommaren !

Veckan har gått så otroligt fort måste ja säga, liksom fredag redan imorgon.
Och sedan fyller man ju år om 4 dagar, 20 ojoj så gammal man blir. Är det nu de går utför eller? :P


Stå upp ( dagens låt )


Kom och tänka på..



Man får väl inte äta glass i bussen? Det borde väl egentligen gälla busschaförerna med , tycker man ju iallafall. För såg han gå ombord med en glass i handen. Hmm, dagens tanke!

Jag för några årsedan...


Plugg plugg



Hade lite tråkigt när jag plugga körkortsteori!


Dagens låt


RSS 2.0